6 ԽՈՐՀՈՒՐԴ ԱՇԽԱՏԱՎԱՅՐՈՒՄ ԱՌՈՂՋ ՍՆՎԵԼՈՒ ՀԱՄԱՐ

4 րոպերոպե

Հնարավո՞ր է պահպանել հավասարակշռված սննդակարգ և աշխատել գրասենյակում: Աշխատանքային առաջադրանքների խենթ ռիթմի, բազմաթիվ նախագծերի և սուղ ժամկետների պայմաններում դա պարզապես անհնար է թվում:

 

Երբ մեզ ստիպված ենք լինում աշխատել արտաժամյա, հերթափոխներով, հանգստյան օրերին և արձակուրդներին, ընդ որում՝ միաժամանակ այլ առօրյան պարտականությունները կատարելիս, մենք ակնհայտորեն միայն վերջին պահին ենք մտածում ենք սննդի «ճշտության» մասին։ Հոգնած առօրյա եռուզեռից, անընդհատ սթրեսի մեջ լինելով՝ հեշտությամբ կարող ենք «տարվել» արագ խորտիկներով, որոնք բացի քաղցը հագեցնելուց (կամ նույնիսկ մեր սթրեսը հանգցնելուց) ոչ մի օգուտ չեն բերում մեր օրգանիզմին։

 

Ընդունելով այս տեսակի սննդակարգը՝ մենք ոչ միայն վերացնում ենք մեր սննդակարգից բոլոր անհրաժեշտ սննդանյութերը, այլև վնասում ենք մեր առողջությանը:

 

Ինչպես դա կարելի է ուղղել կպատմենք հետևյալ կետերում.

 

1. ԲԱՑ ՄԻ ԹՈՂԵՔ ՍՆՆԴԻ ԱՌԱՎՈՏՅԱՆ ԿԵՐԱԿՈՒՐԸ

 

Նախաճաշի արժեքը հեշտ է թերագնահատել: Բայց հենց առավոտյան կերակուրից ենք մենք ստանում այն էներգիան, որն այնքան անհրաժեշտ է աշխատանքային օրվա հաջող մեկնարկի համար: Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորին է հաջողվում իսկապես վայելել նախաճաշը, և մեզանից ոմանք պարզապես անտեսում են այս սննդի ընդունումը՝ պատճառաբանելով ժամանակի և էներգիայի պակասը:

 

Կարո՞ղ ենք ինչ-որ բան անել դրա հետ:

  • Հնարավորության դեպքում փորձեք նախաճաշ պատրաստել կամ դրա համար նախապատրաստություններ անել նախօրեին։ Օրինակ՝ կարող եք ժամանակից շուտ պատրաստել ձվի ռուլետ կամ տոստ, որը պարզապես պետք է տաքացնել վերջին պահին:
  • Բացի սնունդ պատրաստելուց, դուք կարող եք նաև պարզ բառերով «բեմ պատրաստել» նախորդ գիշերը, խոհանոցի սեղանին դնել բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչներն ու պարագաները, որպեսզի խնայեք ժամանակը առավոտյան:
  • Եթե ​​շուտ եք աշխատանքի մեկնում, կարող եք ձեզ հետ ուտելիք վերցնել և նախաճաշել աշխատավայրում։ Նախընտրու՞մ եք առավոտյան մրգային աղցան ուտել։ Հրաշալի է։ Պարզապես լվացված մրգերը կտրատեք և դրեք սննդի տարայի կամ տոպրակի մեջ, որը հարմար է ձեզ հետ վերցնելու համար:

 

2․ ՄՏԱՑԵՔ ՃԱՇԻ ՄԱՍԻՆ ՆԱԽԱՊԵՍ

 

Շարունակելով տնական սննդի թեման՝ շեշտում ենք, որ այս տարբերակն ամենահավասարակշռվածն ու ճիշտն է։ Ի վերջո, Դուք ինքներդ եք վերահսկում պատրաստման գործընթացը և բոլորից լավ գիտեք, թե «քանի պտղունց աղ» է ավելացվել բանջարեղենի շոգեխաշածին։

 

Ինչպես նախաճաշի դեպքում, մենք առաջարկում ենք ճաշ պատրաստել նախօրեին: Գործերն ավելի հեշտացնելու համար կազմեք ձեր աշխատանքային օրերի սննդակարգը՝ ընտրելով պարզ, արագ և սննդարար կերակուրներ:

 

Բացի հիմնական սնունդից, աշխատանքային օրվա ընթացքում պետք է հոգ տանել նաև առողջ նախուտեստների մասին։ Սա կարող է լինել ոչ աղի ընկույզների, հում բանջարեղենի կամ մրգերի խառնուրդ:

 

Որպես այլընտրանք կարող եք ընտրել հացահատիկի բատոնչիկներ, չորացրած մրգեր, յոգուրտներ և ամբողջական հացահատիկի կրեկերներ:

 

Լավ գաղափար է, եթե ոչ ոք դեմ չէ, ձեր գրասենյակային խոհանոցում ունենալ ձեր սեփական դարակը ձեր շաբաթական «պաշարները» պահելու համար:

 

3․ ՋՈՒՐ ԽՄԵՔ

 

Նույնիսկ թեթև ջրազրկումը կարող է բացասաբար ազդել մեր հիշողության վրա, մեծացնել անհանգստությունն ու հոգնածությունը, ինչը, ի վերջո, ազդում է աշխատանքի մեր արտադրողականության մակարդակի վրա: Ուստի աշխատեք միշտ ձեռքի տակ ունենալ մեկ բաժակ կամ շիշ ջուր։

 

4․ ՄՈՌԱՑԵՔ ՀԱՄԱԿԱՐԳՉԻ ԴԻՄԱՑ ՍՆՈՒՆԴ ԸՆԴՈՒՆԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Մեզանից նրանք, ովքեր աշխատում են համակարգչով, հակված են ճաշել մեխանիկորեն՝ միաժամանակ աղցան ուտելով և էլեկտրոնային փոստը ստուգելով: Սակայն նման մարտավարությունը մեզ զրկում է ուտելիքի հաճույքից։ Հետևաբար, աշխատանքային երկար ընդմիջման ժամանակ մենք միշտ վեր ենք կենում մեր գրասեղանից և գնում ենք ճաշելու մեր գործընկերների հետ:

 

Չունե՞ք սնունդ ընդունելու հատուկ տարածք ձեր գրասենյակում: Այդ դեպքում մենք ժամանակավորապես անջատում ենք մեր համակարգիչը և մեր բջջային հեռախոսը: Սա թույլ կտա ավելի լավ վերահսկել ձեր ընդունված սննդի քանակը, քանի որ Ձեր ուշադրությունը չի շեղվի արտաքին գործոններից։

 

5․ ԳՐԱՍԵՆՅԱԿ ՍՆՈՒՆԴ ՊԱՏՎԻՐԵԼԻՍ ԸՆՏՐԵՔ ԱՌՈՂՋ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

 

Երբեմն կարող ենք մոռանալ ուտելիքը տանը կամ պարզապես ժամանակ չունենք ինչ-որ բան պատրաստելու։ Հետևաբար, մենք «ստիպված» ենք պատվիրել սննդի առաքում կամ ճաշ գնել տեղական ճաշարանում: Լավ կլինի նախապես ցուցակագրել մոտակայքում գտնվող սրճարանների և ռեստորանների ցուցակը, որոնք ապահովում են սննդի ավելի հավասարակշռված տարբերակներ (բարեբախտաբար, մեծ քաղաքներում այդպիսի վայրեր շատանում են), որպեսզի կարողանանք խուսափել արագ սննդով ճաշելու գայթակղությունից։

 

6․ ՀԱՎԵԼԵՔ ՁԵՐ ՍՆՆԴԱԿԱՐԳԸ ՎԻՏԱՄԻՆՆԵՐՈՎ

 

Ապահովելու համար, որ մեր մարմինը ստանում է անհրաժեշտ բոլոր սննդանյութերն ամեն օր, մենք կարող ենք լրացնել մեր սննդակարգը SOLGAR-ի «Մուլտի-ONE» հավասարակշռված մուլտիվիտամինի և«Եռակի օմեգա -3 950 մգ» համակցությամբ, ինչը կօգնի աջակցել էներգիային, կենտրոնացմանը և իմունային համակարգի ամրությանը:

 

Բացի մուլտիվիտամիններից և ճարպաթթուներից, կարևոր է պահպանել հանքային հավասարակշռությունը մարմնում: Քանի որ, քնի, սթրեսի և արտաժամյա աշխատանքի հավերժական պակասի ռեժիմում հենց այս բաղադրիչներն են օգնում մեզ պահպանել նյարդային համակարգի օպտիմալ վիճակը (վերահսկել հուզմունքն ու դյուրագրգռությունը), խուսափել մկանների հիպերտոնիկությունից, պահպանել ոսկորների ամրությունը, ինչպես նաև ինչպես մազերի և եղունգների լավ վիճակը:

 

«Կալցիում-մագնիում-ցինկ» SOLGAR-ից՝ հանքանյութերի լավ հավասարակշռված բանաձև է հեշտ հասանելի ձևով, որը հարմար միջոց է լրացնելու բացակայող հիմնական հանքանյութերը սովորական ֆիզիկական և մտավոր ակտիվությունը պահպանելու՝ սպորտի, աշխատանքի և սիրելի հոբբիների համար: